Позиции и въоръжение

Ген. Решетников: В Европа изведнъж започнаха да усещат диханието на голяма война

Генерал-лейтенант от запаса от Службата за външно разузнаване на Русия Леонид Решетников коментира колебанията на Германия относно предоставянето на танковете, както и настроенията сред другите страни-членки.

Ето какво написа той в своя Телеграм-канал:

„Изглежда, че „колективният Запад“ се е поуморил в борбата срещу Русия и „колективността“ започва да се срива. Не, официалните заявления остават твърди и нагли, обещанията за помощ на киевския нацистки режим – безгранични.

Още повече, много от заявеното се случва и на практика: разработват се нови пакети санкции, отделят се средства и бойна техника за ВСУ. Въпреки това става забележимо, че ако се изведат пред скоби откровените американски лакеи от типа на прибалтийците, поляците и чехите, никой не се стреми към водещите роли.

Това повторение (в оригинал перепихон) с танковете „дайте първи вие доставете на укрите, а ние сме след вас – не, вие първо, а ние след това“ и т.н. е продиктувано далеко не само от финансовите въпроси.

Същата Германия, от която искат да даде на Киев едва ли не 300 Леопарда, добре разбира, че въоръжавайки укрите с мощно настъпателно оръжие, което на немците при всички случаи ще им се наложи да обслужват и технически, в някакъв момент може да се окажат въвлечени в непосредствено сражение с Русия. А това вече е истинска война.

Да воюват днес немците практически няма с кого, а като цяло няма и с какво, но на територията на страната има 250 обекта, така или иначе свързани със САЩ: бази, пунктове за различни видове разузнаване и следене, материално-техническо снабдяване и ремонт и т.н. Преди няколко години В. Путин е предупреждавал А. Меркел, че в случай на агресия от САЩ срещу Русия, ние ще сме принудени да нанесем масиран удар по тези обекти, независимо от това дали ФРГ вземе пряко участие в тази агресия.

Германия в голяма степен се явява и днес окупирана от американците страна, но да излезе на първа линия в борбата с Русия никак не й се иска.

Нещо повече, значителна бизнес част от германците, силно свързана с бизнеса с руснаците, въпреки че е принудена на публичната арена да мълчи, зад кулисите на политически живот се старае да държи за опашките немските политици, за не спуснат във всичко тежко под натиска на американците.

Като цяло в редица европейски страни изведнъж започнаха да усещат диханието на голяма война. Австрийци, шведи, италианци си чешат ряпата. Дори президентите на Хърватия и България гласно заявяват за целесъобразността да се въздържат от доставки на оръжие за Киев.  Мълчаливото противопоставяне на все по-голямото участие в конфликта съществува в ръководните среди на повечето европейски държави.

Характерно в това отношение е изказването на испанския премиер в Давос.Той, в духа на шефа на НКВД, говори за врагове, дебнещи в европейския елит, пречещи на победата на колективния Запад над „руската агресия“, и призовава за тяхното разобличаване.

Разбира се, няма да се ласкаем, истинските лидери на САЩ, които контролират полувменяемия Байдън, ще оказват натиск върху Европа, максимално мобилизирайки я на помощ на губещата темпо и дух Украйна.

Но пластелиновото поведение на редица натовски страни, тяхното нежелание „да се бутат пред батко в огъня“ създава паузи в приемането на неизгодни за нас решения, води до половинчатост, не обмисленост до края…

Помпането на ВСУ със западно въоръжение и подготвена жива сила може да се забави до март-април.

Трябва да се възползваме от това на бойното поле, в близките седмици, месец, да се вземе окончателно инициативата от противника и нанасяйки му редица мощни удари, от които на него ще му е трудно да се възстанови.“

Източник: https://t.me/russnasledie/10495

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram