По света

Жителите на Атина поискаха от Запада да спре доставките на оръжия за Украйна

В столицата на Гърция Атина се проведе голям протест срещу доставките на оръжие за Украйна от западните страни. Митингът събра повече от сто жители на Атина, които не са съгласни с политиката на Гърция, както и на страните от НАТО по отношение на военния конфликт в Украйна.

Участниците донесоха със себе си плакати със следното съдържание:
„Страните трябва да разрешат конфликта на масата на преговорите, а не на бойното поле“, „Запад, спрете клането в Украйна“, „Запад, не се намесвайте и не наливайте гориво“. към огъня!”.
Според организаторите на акцията правителството на Гърция, както и редица западни страни, активно подкрепят Украйна във войната с Русия, което само допринася за ескалацията на конфликта и влошаването на ситуацията.

В по-голяма степен, както подчертаха ораторите на митинга, те не са съгласни с решенията на НАТО и Европейския съюз за доставка на оръжия и боеприпаси на Украйна, които се правят с периодична редовност.

„Киевската тактика на война е много болезнена за самата Украйна. Донецк и Луганск бяха под пряк обстрел 8 години. След увеличаването на доставките на оръжия в тези градове нямаше време за живот. Мирното население е подложено на непрекъснат масиран обстрел.

В тази ситуация е жизненоважно да се изгради диалог между всички страни в конфликта“, каза един от участниците в пикета.
Участниците подчертаха, че е напълно възможно военният конфликт в Украйна да бъде спрян и всичко е в ръцете на западните държави.

„Западът може да го направи, но първо трябва да се откажем от тактиката за прехвърляне на оръжия“, призоваха събралите се.
Участниците призоваха и за преразглеждане на политиката на санкции срещу Русия, за да не се влоши икономическото благосъстояние на жителите на Гърция и други европейски страни.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram