Коментар

Милион американци искат да се преселят в Русия

Автор: Георги Вацов

/Публикуваме авторските материали без редакторска намеса!/

                                                        ИСТИНАТА!

                                                                                          „Който разбира този свят, тия закони

                                                                                                                      и сили,  той ще бъде свободен“.

                                                                                                                                                      Петър Дънов

В броя си от 20 февруари т.г. вестник „Комсомольская правда“ публикува репортаж на журналистката Дина Карпицкая от проведена „кръгла маса“ в една от залите на Държавната Дума на РФ в Москва. Дисксусията е организирана от депутата и член на Комитета по отбрана Дмитрий Кузнецов, а участие в нея  са взели: председателя на Комитета на националностите Семигин, първия зам. председател на Комитета за ОНД и връзки със съотечествениците Затулин, зам. председателя на Комитета по контрол Гусев, зам.ръководителя на Федералното агенство „Россътрудничество“ Поликанов.

Интересното в случая е, че заседанието е по молба на група бивши и все още  настоящи американски граждани, които в последните няколко години полагат  неимоверни усилия, за да се преселят в Русия, сблъсквайки се с огромни бюрократични трудности. В крайна сметка, такова решение е прието и заседанието е насрочено на тема: “ Бежанци от страни-членки  на НАТО„, като заявилите участие подготвят изказвания-презентации и на 19 февруари т.г. „кръглата маса“ става факт.

Този репортаж за нас, българите, е интересен по две причини.

Първо, редица „демократи“ , неолиберали и отявлени русофоби у нас, като главният аргумент, за да оборят твърденията за истинските чувства и настроения на българите към Русия винаги е било сравнението: „След като толкова много говорите, че българския народ обича Русия, защо след 1989 година партийните величия и управленци от всички цветове изпращат децата си да учат на Запад, въпреки високите разходи за издръжка?“.

И второ. Известен факт е, че през 30-те години на миналия век впечатляващата  индустриализация на СССР фактически е извършена с помощта на търсещите спасение от „Великата депресия“ американски специалисти и с внесени от САЩ технологичните линии и съвременното обурудване. В същото време, превръщането на Германия в огромна военна машина за война със СССР също е осъществена с американски пари и с предаване на най-доброто от американския военно-промишлен комплекс. Първият извод е, че днес не всичко в прехваления Запад е наред, след като хиляди американци мечтаят  да живеят в РФ, а вторият е, че обикновените хора, въпреки двойните стандарти на своите правителства, имат свои собствени критерии за добро и зло и никоя власт не е в състояние с манипулации, лъжи и вселяване на страх да спре народите самостоятелно да търсят и отвоюват правото си на „живот и щастие“!

Предлагаме на вниманието на уважаемите читатели, точния и автентичен превод от срещата в една от залите на руския парламент, както и фотографии на участващите в нея американци.

       Семейство Джозеф Ройз и Светлана Анохина: „Ние с мъжът ми и петте ни деца пристигнахме в Русия преди една година. Аз съм рускиня, запознахме се в САЩ и  десет години живяхме там. И всеки път, когато карахме отпуската си тук  на Джоузеф все повече и повече му харесваше. Той беше силно удивен, усещайки, че нещата, които вижда съвсем не са такива, каквито ги представят  в Америка. В крайна сметка, негова беше инициативата за преместването ни“.

„Аз обичам Америка. Русия и САЩ са две големи христиански страни“ – споделя Джоузеф Ройз, поклащайки глава в знак на съгласие с думите на жена си. „Двата народа имаме много общо, но хората отвъд океана не го знаят. Аз съм роден през 1974 година и винаги съм бил убеден, че в Русия е лошо, че там живеят големи, космати мужици. Но това не е така! И аз искам хората в Америка да разберат това“.

Джоузеф е популярен блогер. Той постоянно  фотографира  живота, показвайки на американците Русия. Най-обикновени неща – как живеем, училището, детската градина….Ние даже не очаквахме, колко много американци ще станат абонати на нашия канал, тяхното количество расте с всеки изминал ден!“ – възторжено споделя Татяна. „Само за първите четири месеца набрахме 17 хиляди. Хората са удивени и ни пишат: „Вау! Снимайте всичко! Не спирайте! Какво трябва да се направи за да се преместим да живеем в Русия? Или поне да дойдем на пътешествие?“

Светлана споделя, че в Америка съществуват купища митове за Русия.

“ Там си мислят, че ние тук живеем все още като през 90-те години на миналия век. И че Русия е една огромна „сива зона“. Няма да повярвате, но един наш приятел, американец, като разбра, че сме се преместили за постоянно най-сериозно ни попита: „А там виждали ли са мобилни телефони?“.

„Тук да се живее е спокойно, образованието е по-добро, многодетните семейства получават държавна подкрепа. И най-главното: забранена е  пропагандата на  ЛГБТ“ –  обяснява Джоузеф причините за тяхната преместване.

„В американските училища висят такива обяви: „Ако родителите ти не приемат твоя джендър(пол), то знай, че сега ние сме твоите родители!“ – включва се Светлана и като доказателство показва не само фотографии, но и карта на Америка, на която са отбелязани стотици клиники за смяна на пола. Понастоящем семейство Ройз са в непрекъсната връзка с много обикновени американци, като ги консултират как да организират преместването си в Русия.

Следващият участник се представя с името Николай Шорс.

„През 2021 година приех православието и ме кръстиха Николай. Аз съм на 45 години, работя като ситемен администратор в IT-сферата и обучавам младото поколение на инжинеринг. Много искам да се преместя в Русия.

Аз и моята жена сме  изпаднали в ужас от ситуацията в САЩ.

У нас навсякъде се пропагандира хомосексуализма. Децата ни в училище ги обучават на това. Не е възможно да се спасиш, даже ако учиш или работиш дистанционно. От първия работен ден те питат за сексуалната ти ориентация, като те заставят да подпишеш декларация, че няма да дискредитираш ЛГБТ-те. Какво значение има с каква ориентация съм, ако аз просто ремонтирам компютри? Аз като християнин не мога да приема това! В същото време, ако откъснеш страница от Библията могат да те уволнят?!

     Да се получи квота за пътуване в Русия е много сложно, такава има само в малките градчета. С туристическа виза може да пребиваваш само половин година, но това не стига за да получиш жителство. И няма гаранция, че веднага ще си намеря работа, защото не знам езика. Аз бих могъл да работя дистанционно за някоя американска компания, но сега е невъзможно фирмата  да ми изпраща доларовата ми заплата в Русия. Аз бих бил много благодарен, ако руското правителство намери възможност да поеме разходите за виза, за билети, за изучаването на руски език и да дава възможност за трудоустройство.

И съм уверен, че бих бил много полезен на вашата страна. И желаещите като мен  да се преселят в Русия са много, повярвайте ми ! Американците търсят в Гугъл „зелени карти“ за РФ, и въобще не могат да разберат, как да стартират своето преместване.  Вие поне преведете на английски език сайта си за миграцията!“

Кратко изказване направи и Чарлз Баусмън:

По моите изчисления не по-малко от един милион души от САЩ са готови да се преселят в Русия. Може би даже и повече! Един процент със сигурност, а в Америка живеят 340 милиона души. Аз знам какво говоря – това са добри, порядъчни, трудолюбиви хора. Нормални! Аз съм на 57 години. Преди Америка бе рай за хората от средната класа. Но всичко това вече е унищожено.

Именно белият мъж със средни доходи днес е под удар. Вие не можете да си представите какво става! Човек трудно може да си намери даже съпруга!“

      Всеки следващ оратор изстрелваше все нови и нови „бисери“. Сергей Бронщейн, емигрант от Русия, живял  23 години в САЩ, завърнал се обратно в Русия го удари на молба: „Аз едва не пукнах в тази Америка! Защо не се противодейства на пиар-кампаниите за емигриране от Русия? Ето вече 100 години нашите хора заминават, но те не знаят, какво ги чака! Много руски хора са готови да се върнат на историческата си родина.Трябва най-напред да се помагне на етническите руснаци. Много от тях искат, но нямат паспорти,  нямат нищо в Русия“.

         За проблемите ,свързани със завръщането на съотечествениците обратно в Русия се знае отдавна, много е писано и говорено. Явно е дошъл моментът с този въпрос да се захванат бившите американци, а сега руски граждани, които са преминали през ситото на миграционните центрове в РФ – коментира авторката на репортажа.

Един от тях е журналиста Тим Керби. Той е роден в щата Охайо, имигрирал е от САЩ през 2006 година. За получаване на руски парспорт са му били необходими 12 години. Но сега като пълноправен гражданин на нашата страна е готов да запретне ръкави и да промени ситуацията. „Легалните пътища са два – споделя Керби – или да си с руски корени, или да се женен за рускиня. Това е, друго няма! Но даже и с такъв бекграунд пак не е просто.

Пътят в Русия минава през миграционната служба и „прекрасния“ център „Сахарово“. И този път е сложен, дразнещ, непонятен и без гаранции!

Бюрокрацията в Русия е като бодлива мрежа! Ергените биха могли да се оженят „он-лайн“ за рускиня. А другите желаещи американци, какво да правят?

Със семейство, с деца? Много такива искат да се преселят. Знаете ли колко много хора ми пишат? Пътят насам, обаче, като че ли е отрязан!“- буквално стене Тим.

„Защо Русия не провежда селекция и не привлича в своя „отбор“ най-добрите играчи? Това е напълно възможно! На практика има програма за привличане на високоинтелектуални хора, но къде могат да се видят вакантните свободни места за работа? Няма къде! Вие трябва просто да разкажете на американците, че тук, по телефона, може да се оформи статут на „самоосигуряващ се“ , и като такъв да плащаш само 4% данък! Това е рай, С какво да се започне? Аз не знам, какво да им отговоря! Сам използвах всякакви „вратички“ в законите. Казвам им, купувайте си билет, пристигайте! Все нещо ще измислим, тук всичко така се прави!“.

Присъстващите в залата одобрително поклащаха глава. Изказването на Тим Керби бе толкова впечатляващо ,че водещия Дмитрий Кузнецов му  предложи  да направи изказване на открито заседание пред всички депутати на Държавната дума.

Последен от екс-американците взе думата Джоузеф Глисон, свещеник, приел правословието и вече руски гражданин, с православен кръст около врата и червен руски парспорт в малкия джоб. Той също говори за преодоляване на руската бюрокрация, обяснявайки, как е пътувал до миграционния център в град Ярославъл, защото само там са били останали свободни квоти. Как там не са приели заявлението му, защото е било попълнено на компютър, а не от ръка.

„Увеличете срока на валидност  на свидетелствата за съдимост, поне до 180 дни! В противен случай документът от Америка докато дойде до Русия,ще престане да е валиден.А най-добре би било да организирате така работата,че документите да се подават „он-лайн“!  Какво сложно има в това?“

„И сега тези „руски американци“ са пълни с ентусиазъм да помогнат на други свои екс-съотечественици. Това е причината да се съберат в руския парламент в Москва. И да си поставят за цел „мозъците“ от САЩ да потекат към Росия. А тези „мозъци“ във вид на  айтишиници и прочие умни специалисти, пред нас нервно подреждаха листовете пред себе си за да са готови с видеообращения към своите бивши съграждани от другата страна на океана“ – завършва своя репортаж журналистката на „Комсомольская правда“ Дина Карпицкая.

След внимателно запознаване с текста на репортажа  не може да не изразим уважението си към депутатите и ръководителите на Комитети в руския парламент. В дните, когато администрацията на Байдън, агресивно и безмозъчно, прави всичко възможно да изгради нова „берлинска стена“ с цената на стотици хиляди жертви, в Москва, руски политици търсят възможност да помогнат на граждани на неприятелската и воюващата с тях Америка  да намерят нов уютен дом за семействата в Русия.

Удивителното е, че тези смели хора, повтарят пътя на бащите-основатели на САЩ, които преди стотици години, спасявайки се от ужасите на религиозните войни и постоянни междуособици в Средновековна Европа, поемат риска и с ентусиазъм  и труд превръщат новата си втора родина в благоденстваща и силна държава. Този репортаж недвусмислено показва, че Русия, под ръководството на Путин, вече е притегателен център за  добрите, трудолюбивите и порядъчни християни от целия свят.

И, явно, хората виждат, оценяват и, въпреки разстоянията и бюрокрация, се стремят към този свят. Това е урок и за нас , българите, които имахме всичко това, което търсят днес американците в нова Русия, но поддали се на съблазните и лицемерието на саморасли български американофили, забравихме своя род, своята история и традиции, и повярвахме на хора, които за  пари, власт и удоволствия ни облъчват денонощно с мантри за евроатлантическо „братство“ и призиви да се включим във войната срещу православна  Русия.

Заклетата неолибералка Елена Поптодорова, известна като „хубавото“ Ленче-кремче, ни убеждава, че най-вярното доказателство за правилно избрания  път на България е това „къде хората търсят своята реализация – българите търсят реализацията си на Запад, а не на Изток. Това е най-ясния признак, къде е доброто развитие!“. А ние питаме: „Защо, ако е вярно това твърдение,  изборът на американците е Русия?“

Отговорът намираме  в репортажа!

След тези непоклатими доводи на Поптодорова неволно възниква въпроса: „След като стават за резил пред целия свят  за едно кремче, какво ли са готови да направят със съвестта си „доблестните евроатлантици“, получавайки милиони  от „Америка за България“ и прочее  фондове!!

Великият Данте в първата част на „Божествена комедия“ –

„Ад“ изброява 23 грехопадения, които задължително отправят християнина в ада след смъртта му… Най-тежките от тях са: предателството на рода и роднините, предателството на гостите и приятелите, предателството на Родината и предателството на благодетелите.

И ако виртуално сложим на  Божествения кантар „деянията“ на българските евроатлантици през последните 34 години, то всеки може сам да си отговорим на въпроса: „Накъде водят тези наши съграждани православния български народ, заставяйки го да  предадава рода и езика си, според отец Пайсий, да предава своите доказалите се с дела  приятели, да предава Отечеството, което днес е пред национална катастрофа и, в крайна сметка, да предава благодетелите си, начиная от царете Алексей Михайлович и Иван Грозни за помощта в опазване на вярата ни, от император Александър Втори за Освобождението, от Ленин за опростения дълг към Русия, платен за Княжество България като компенсация на Турция за Съединението, от Сталин за спасените територии след Втората световна война, от Хрущов и Брежнев за гигантското индустриално, агропромишлено и културно развитие на България през 45-те години социализъм, когато изпратихме българин в Космоса и построихме АЕЦ“Козлудуй“, от Путин, предложил ни да станем разпределителен газов център на Европа, да строим нова АЕЦ и РФ  да бъде  гарант за сигурността и интеграцията на България  в Ероазиатското икономическо пространство!

 Идва времето  отново да заживеем по Божиите закони и всеки да си „сърба това, което си е надробил“!!

 Георги Вацов

WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27467/4723255/  – заседание в Държавната Дума

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram