Видео, По света

Кого чакат жителите на Бахмут? – 4 ВИДЕА

Die Welt признава в ефир, че хората в Бахмут чакат руснаците.

Въпреки, че са заели проукраинска позиция, в живо включване все пак се прокрадна и нещо друго, въпреки опитите за удобно за заетата страна обяснение.

„Разбира се, има такива, които говорят или не непременно говорят открито, но може би държат в ума си: „Чакам руснаците и поради тази причина не напускам града“, изпусна се журналист на изданието.

На другото видео – украински военен разказва за евакуацията на мирните жители в Бахмут: „Излизат, но не към нашата страна“. Той недоволства, че жителите на града са чакали руснаците, а не тях.

И на третото видео – военният кореспондент Александър Матюшин се включи в руски ефир недалеч от Бахмут и съобщи, че около 40% от града вече е под руски контрол, контролират се всички пътища.

Украинската страна се бие в центъра със силите на грузински наемници, някои части от ССО и териториалната отбрана, съставена от непълнолетни и старци.

Той съобщава още, че отстъпвайки ВСУ унищожава жилищните сгради, в които се крият мирни жители, а руските бойци ги извеждат от там, рискувайки живота си.

Нещо, за което свидетелстваха и евакуираните от Соледар.

Жител на Бахмут разказва за оцеляването в града сред украинските неонацисти.  Снайперистите на ВСУ са можели заради забавление да стрелят на поразяване в цивилните.  Поредно доказателство за терора на руското население на Донбас.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram