По света

Асад призова за коалиция от държави, които да се противопоставят на хегемонията на САЩ

Китай и Русия имат специална отговорност в това отношение, отбеляза сирийският президент.

„Не можем да кажем, че има държава, която ще спре американската агресия, продължила най-малко три десетилетия след разпадането на СССР или дори повече след Корейската война. Има обаче различни методи. Ако говорим за политическа дейност, тогава е необходима коалиция от редица държави“, каза той.

Асад добави, че има няколко държави, които могат да допринесат за създаването на многополюсен свят. Това са страните и държавите от БРИКС, които се отдалечават от Америка и губят доверие във Вашингтон.

Сирия разполага с доказателства за подготовка от САЩ на терористи във военната база Ат-Танф, заяви сирийският президент Башар Асад.

От време на време терористите се изпращат за извършване на атентати срещу сирийската армия, посочи той.

„Ат-Танф е цял лагер на терористи и няма друга цел. Какво печелят САЩ от това, че са в този район в сърцето на пустинята? Няма съмнение, че те имат лагери за терористи, в които има десетки хиляди със семействата си“, каза той.

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че Дамаск признава новите граници на Русия с присъединените територии.

Асад отбеляза, че позицията на Сирия е ясна и решителна и е основана на историческите факти, които свидетелстват за това, че това е руска земя. И те са присъединявани към Украйна преди стотина години.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram