Видео, Избрано, Православие

Шокиращи моменти от религиозната война в Украйна – ВИДЕО

Представяме ви няколко епизода, част от религиозната война в Украйна, които се случиха през последните дни. Видеата и атмосферата са показателни и нямат нужда от дълъг коментар.

Киев реши да изгони монасите и свещенослужителите на каноничната УПЦ в Украйна от Киево-Печорската лавра. Арестува митрополита там. Вярващи се събраха в молитва пред лаврата, а „славаукраинци“ организираха русофобски концерт на мястото. Знаков момент – Екатерина Ершова – певица в църковния хор се моли пред лаврата, а около нея танцуват и викат към нея лица, защитаващи гоненията към УПЦ. Наблюдатели определиха момента като „жива икона“.

По-късно стана ясно, че един от „танцьорите“, които са подвиквали на молещата се и са беснели около лаврата, е умрял часове след случилото се, напомняйки за други случаи, когато издевателствалите на светини са застигани от страшна съдба, някои бързо.

Около лаврата се прокраднаха и лицата на езичниците. Азовците, а и не само, отдавна се определят като езичници, нещо което бе част от индоктринирането им в нужната за външни сили посока.

Отново край лаврата – украинските провокатори крещят приветствия към Сатаната. На видеото се чува.

„Изгорете храмовете, изнесете ги в гората и им пуснете куршум в тила“: азовските нацисти дойдоха да заплашват цивилни близо до Киево-Печерската лавра в Киев.

Михайлоу Рафалски и Александър „Мартин“ публикуват свои видеоклипове и снимки в социалните медии, осмивайки хората, които защитават УПЦ.

Същият, който приветстваше Сатаната, дава интервю и заявява, че митрополита трябва да бъде поставен на колене и да се застреля в главата, като това се покаже по руските телевизии. Според него лаврата трябва да се изгори. Той заявява, че в са езичници… – в края на видеото.

В цяла Украйна се осъществяват гонения срещу УПЦ. Те биват бити, заплашвани, прогонвани от църквите и манастирите, един път от официални лица, друг път от обезумели агитки.

Епископът на Ивано-Франковска УПЦ Никита беше бит на улицата. Това съобщи Черновицко-Буковинската епархия. Свещеникът е бил бит, с него е бил и тийнейджър, който се е опитал да защити възрастния владика от украинските радикали. Полицията „по някаква причина“ не арестува нападателя. Органите на реда също отказаха да го тестват за алкохол или наркотици.

Още един случай, който кара човек да потрепне.

Един от опитващите се да превземат храм на УПЦ в Киевска област умря докато се опитваше, съобщи Съюзът на православните журналисти в Украйна. Те пишат: „Липовец, Киевска област. В селото беше организирана рейдерска атака срещу храма. В резултат един от нападателите умря. На човека му стана лошо, когато нападна свещеника“.

Загиналият е заместник-началникът на Кагарлик Иван Семцов, който в края на 80-те и началото на 90-те години е бил инструктор в организационния отдел на Кагарлишкия районен комитет на Комунистическата партия на Украйна. Очевидци казаха, че Иван Семцов, заедно с ръководителя на село Липовец Василий Тисленко, организираха рейдерско превземане на храма, използвайки служебното си положение за това. По време на конфликта в двора на храма Семцов изтръгва кръста от ръцете на свещеника на УПЦ и го хвърля на земята. Веднага му стана лошо и падна. Всички опити да бъде спасен са неуспешни.

Видео от случилото се и разказ на свидетели – 18+

С приближаването на Великден издевателствата продължиха.

Привърженици на разколническата ПЦУ устроиха в Тернопол „коридор на позора“ за вярващите от УПЦ на Цветница. Под крясъци и „окървавена“ пътека вярващите все пак влязоха в храма, за да отбележат празниците. Майки с деца, възрастни жени, вървят с крясъци около тях.

Тези видеа се появяват по няколко на ден и ние не можем да обхванем всичко. Накратко – тече гонение по религиозен признак и се преследват вярващите и свещенослужителите, които не желаят да се поклонят на разколническата църква, която многократно устрои представления и дискотеки с псувни и призиви за смърт в православните храмове.

В близките дни бе съобщено също, че иконата на свети Теодосий Печерски е проплакала и от нея тече миро.

В същото време на бдението преди Цветница в храм в  Подгорица започна да плаче иконата на Божията Майка.

По време на страстната седмица депутатите от украинската Волинска област забраниха дейността на каноничната УПЦ в региона.

В Хмелницки привърженици на разколниците превзеха Свято-Георгиевския храм.

Оставяме заключенията и коментарът на вас…

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram