Коментар

Въведоха военно обучение. Какво стана? Нали НАТО ни пазеше?

Министерски съвет одобри Наредба за условията и реда за организиране, провеждане и осигуряване обучението на българските граждани за защита на Отечеството.

С това решение се регламентира обучението на учениците от 10-и и 11-и клас на средното образование, както и подготовката на военнослужещите и цивилните служители за провеждане на обучение на ученици.

В отделен раздел е определена и процедурата по кандидатстване и обучение на български граждани, отговарящи на условията на разпоредба от Закона за резерва във въоръжените сили на Република България, касаеща придобиването на квалификация „Офицер от резерва“ във висшите военни училища.

Сред аргументите е също – да се даде възможност на българските граждани да получат военна подготовка и да придобият квалификация „Офицер от резерва“, като по този начин въоръжените сили ще разполагат с обучени запасни.

Години наред, ако някой говореше за връщането на казармата или пък за някакво военно обучение, веднага му скачаха, че бил комунист, назадничав, не е в крак с времето…

Плюха по целия сектор сигурност, унищожаваха въоръжение по искане на Турция и заради прословутото НАТО, чийто чл. 5 не гарантира нищо.

Докараха я дотам, че да не е престижно да си в армията… А и каква армия? Натовска? Пращана понякога на чужди мисии за чужди интереси… Такава, която е ясно, че не може да защити страната от реална опасност.

Никой не пита нито редовите българи, нито българските офицери, искат ли в НАТО.

А се оказва, че нашата професионална армия е сведена до по-малък състав, отколкото се събира на един не много голям стадион. И даже и за нея няма желаещи.. Постоянен недостиг.

Преди време тръгнаха с рекламна кампания да търсят военни, заради чудовищен некомплект. Пак не стана. Няма жалаещи…

В южните части на страната се превърна в задължително знанието на турски език.

На фона на въоръжен конфликт, предизвикан от нашите съюзници и официализираните лъжи на политиците за него, искат да ни кажат, че са се загрижили за Отечеството и затова въвеждат военно обучение в училище и подготовка, знаейки, че такава с програмата им реално няма да има.

Но срещи с атлантиците сигурно ще има. За какво – за набиране на пушечно месо?

От кого ще се пазим и с какво? Или ще ходят някъде другаде?

Това „обучение“ ще бъде ли основание да принуждаване на някого да воюва за интересите на НАТО/САЩ в чужда война?

Защото, интересно, тия, от които периодично чуваме териториални и други претенции, са част от състава на прословутата многонационална бойна група под чуждо командване на наша територия, и която от нещо ни пазела…

Да не се бърка реалната защита на Отечеството със слугуването на чужди интереси!

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram