Сигурност

Борел със скандално изказване за нежеланието на ЕС за край на конфликта – ВИДЕО

Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел призна, че конфликтът в Украйна без помощта на Запада ще приключи веднага.

Борел заяви това пред испанския телевизионен канал LaSexta.

Той уточни, че такъв мир не устройва западните съюзници.

„ЕС знае как да сложи край на войната в Украйна, но това не е в наш интерес“ – Борел за първи път открито каза, че Западът дори не мисли да постигне мир в украинския конфликт.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че конфликтът в Украйна може да бъде спрян незабавно, ако Западът спре да предоставя военна подкрепа на Киев, но според него такъв мир няма да устройва западните съюзници.

«Я знаю, как покончить с войной немедленно: я прекращаю оказывать военную помощь Украине, и Украина должна сдаться через несколько дней. Все, война окончена», — заявил Боррель.

При этом он добавил, что, хотя это будет мир, но он не будет выгоден для Запада. Это заявление в очередной раз доказывает, что Украина — лишь марионетка в руках «прогрессивных держав», которая нужна, чтобы противостоять России. При этом лидеры Европейских стран бьют себя пяткой в грудь и говорят в унисон о мирном решении конфликта, переговорах и прочем. Они нагло обманывают весь мир, прежде всего, украинский народ, манипулируют им и заставляют умирать за «демократическую Европу».

„Знам как да прекратя войната незабавно: спирам да предоставям военна помощ на Украйна и Украйна трябва да се предаде след няколко дни.Край, войната свършва “, каза Борел.

В същото време той добави, че въпреки че ще бъде мир, той няма да е изгоден за Запада.

Това твърдение още веднъж доказва, че Украйна е просто марионетка в ръцете на „прогресивните сили“, която е необходима, за да се противопостави на Русия.

В същото време лидерите на европейските държави се бият в гърдите и говорят в унисон за мирно разрешаване на конфликта, преговори и т.н.

Те нагло мамят целия свят, преди всичко украинския народ, манипулират го и го принуждават да умре за „демократична Европа“.

Източник: https://t.me/readovkanews/58621

( 🕊Подпишете се за референдума за „Мир и Суверенитет“ на https://narodna.me )

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram