Видео, У нас

21 май. Поход за мир и протест пред ЕК в София – ВИДЕО

На фона на нарастващото военнополитическо напрежение десетки хиляди българи в 40 града излязоха на поход за мир, в който за пореден път подчертаха, че не искат България да бъде въвлечена в конфликт, не искат да изпращаме оръжие или войска в чужда война.

Походът се организира от множество граждански организации, подкрепят го различни партии и българи с разни позиции относно конфликта в Украйна.

В София събралите тръгнаха от НДК, минаха покрай „триъгълника на властта“ и след това се отправиха към БНТ, те обвиниха националната телевизия в цензура на хилядите българи, които се обявяват за мир.

Шествието приключи през НС.

Във видеото – моменти и атмосфера от похода за мир в София. 21 май.

Можете да се подпишете в подписката за референдума за „Мир и Суверенитет“ на https://narodna.me

Представители на партия Възраждане отново подкрепиха похода за мир, но този път някои от тях, както и други граждански организации, се отклониха от маршрута на похода, за да отидат до сградата на Европейската комисия.

Те се обявиха срещу диктата на ЕС, който налага решения, които са в ущърб на България. Сред основните послания бяха „Не на оръжието за Украйна!“, „Не на еврото в България!“, „Не на Истанбулската конвенция!“.

Към сградата на ЕК полетяха яйца с червена боя. Символично бе изгорен американският долар.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram