У нас

Още акценти от скандалния запис – ВИДЕО

В някоя друга държава, Петков и Василев, а и не само, вече щяха да са със свален имунитет и да е започнало разследване.

И може би хиляди хора биха излезли на протест.

Проблемът е, че май или отдавна свикнахме с всякакви неща, или тази енергия ще се отприщи наведнъж на по-късен етап..

Акценти от записа на Радостин Василев:

Кирил Петков: Представете си, че Гешев атакува ГЕРБ на макс, ние не можем да спечелим (на следващите избори) толкова, колкото ще загубят ГЕРБ, а Възраждане, БСП и ДПС качват…
Какво искаме, да отидем на избори с полиция, която контролираме ние или полиция, която контролира президентът?

Асен Василев: Аз съм заинтересовано лице, така че ще бъда много кратък.  Ситуацията е като луз луз.
Въобще не е ясно дали отиваме на избори с ДБ. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-много за трето.
Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици.
Ще загубим почти всички местни избори.
Поне местните избори ще ги правим с наше МВР.
Това е най-добрата сделка, която може да направим с ГЕРБ.

Кирил Петков: Сега ядем яко бой, късат се ризи – „вие сте предатели на живота ни“, но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България.

Кирил Петков: Имаше дъжд от всякакви лидери, които звъняха по телефоните, включително аз от на Г-7 в момента – и Урсула, и Шарл Мишел ми звъняха вчера и днеска.

Кирил Петков: Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос – „ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш“. Тя вика „за Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната – трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките“. И аз казах „може ли да мислим за инфлация, която да е минус ефекта на Украйна“ и тя ми вика „не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна“.

Кирил Петков: В Брюксел моралът не е единственият критерий, който се оценява от хората.

Кирил Петков: Говорено е със службите, че ще бъдат сменени, ако сме в ротация.

Асен Василев: Да и само да кажем, че наши имена са синхронизирани с посолството.

Асен Василев: Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството.

Кирил Петков: Външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой да е.

Асен Василев: Само един анализ – това правителство ще продължи до момента, в който Бойко се страхува от Гешев и от президента.

Кирил Петков: Борисов към днешна дата, това е важно да го кажем, каза, че иска да няма главен прокурор. Разбира се, знаем мотивацията каква е.

Кирил Петков: Какво става, ако утре или вдругиден повдигнат обвинение на Борисов? Тука едно – не казвам, че това е наше предложение или наше решение, но Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е казваме, че се прави Комисия по имунитета, защото той вероятно няма да е само на Борисов, това ще се види, и тази Комисия работи, докато се смени Конституционната реформа и се използват европейските стандарти за вдигане на имунитет.

Асен Василев: Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски правилник от ЕП, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия, която ще разглежда всички доказателства лист по лист и перо по перо. Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му падне имунитетът.

/акцентите са публикувани от Явор Дачков./

Кратка версия:

Целият запис, разпространен от Радостин Василев (26.05.2023)

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram