У нас

Американският посланик е доволен от „положителната“ промяна в позицията на България спрямо Украйна

Военният министър Тодор Тагарев се срещна с посланика на САЩ в София Кенет Мъртън, съобщиха от МО Те обсъдили модернизационните проекти за Българската армия. А също и разширяването на бойната група на НАТО на територията на България с рамкова държава Италия и предстоящото учение “Enhanced Vigilance Activity 23“.  Тагарев каза, че е благодарен на САЩ за модернизацията на армията.

Посланикът поздрави Тагарев за встъпването му в длъжност и изрази „задоволство относно избора на редовно правителство, като постави акцент върху положителната промяна в позицията спрямо Украйна, както и за изразената готовност за оказване на помощ.“

Акцентирали и на киберсигурността, хибридните заплахи, противодействието на „дезинформацията“.

В срещата взеха участие заместник-министрите Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на Дирекция „Отбранителна политика“ генерал Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на посолството на САЩ Андриа Брулет-Родригез, аташето по отбрана полковник Пол Сиболд, началникът на Офиса за военно сътрудничество подполковник Дейвид Нокс и Брент Корби от Отдела по политически и икономически въпроси.

От МО не се е и срамуват даже да заявяват, че един чужд посланик бил доволен. За тях явно не е важно е дали са доволни българите.

А що се касае военната помощ за Украйна – то по социологическите проучвания смазващото мнозинство е против. Значи и одобряваните действия са против мнението на българите.

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram