Видео, Коментар, Православие

Иподякон Атанас Стефанов в Белград: Да се противопоставим на плановете на сатанистите. Заедно – ВИДЕО

На 28 август в Белград се състоя международна конференция относно нарушаването на религиозните права. Специален акцент на събитието бе върху Украинската православна църква и гоненията срещу нея.

Организатор на конференцията е Центърът за геостратегически изследвания с директор Драгана Трифкович.

„В Украйна, пред очите на цялата световна общност, украинските власти унищожават Украинската православна църква. Това е съвместна акция на режима на Зеленски и ПЦУ, която е под патронажа на Константинополската патриаршия, както и на самия патриарх Вартоломей. Храмовете са конфискувани, а духовенството на Украинската православна църква е подложено на насилие и гонения. Свидетели сме на насилственото превземане на един от най-старите центрове на православния свят Киево-Печерската лавра и нейните светилища“, посочват организаторите на събитието.

„Международната общност и защитниците на човешките права трябва да дадат експертна оценка на това грубо нарушаване на свободата и човешките права, което ни връща в епохата на средновековни погроми на религиозна основа“, смятат организаторите.

От българска страна в конференцията участва иподякон Атанас Стефанов, в качеството си на православен деец от България.

Стефанов се обърна към православните с призива да не се поддават на исторически провокации и да се противопоставят на плановете на сатанистите.

„В Украйна палят храмове, арестуват висши духовници, вярващи… това ще дойде и тук.. За да не дойде, трябва да му се противопоставим“ – заяви той.

Стефанов посочи, че българите са огорчени от това, което се случва в Украйна и допълни, че Русия и Украйна са един народ, ние сме им дали и вяра и писменост.

Иподякон Атанас Стефанов, който ще се яви на изборите за кмет на София, заяви че „фашисткото управление у нас работи срещу България.“ И допълни, че властите в страната убиват православието, благодарение на което съществуваме като нация.

В конференцията участваха още:

Драгана Трифкович, директор на Центъра за геостратегически изследвания

Диогенис Валаванидис, президент на Центъра за защита на християнската идентичност

Деян Мирович, професор по международно право

Отец Йован Пламенац, свещеник на Сръбската православна църква

Отец Хюз, хуманитарист от Ирландия, автор на книгата „Гласове от Донбас“.

Конрад Рекас, журналист и политик от Полша

Даниел Ковалик, професор по хуманитарно право от САЩ

Спомена Милачич, клиничен психолог, защитник на правата на децата

Патрик Попел, политически анализатор от Австрия

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram