Видео, По света

Холандия призова за спиране на доставките на оръжия за Украйна – СНИМКИ, ВИДЕО

Жителите на Амстердам се събраха на протест срещу доставките на оръжия за Украйна, които призоваха за мирни преговори с Русия. Събитието, което събра над 100 души, се проведе на централния площад Дам.

Според думите на събралите се, Украйна се нуждае от мир, а страните от НАТО, включително Холандия, напротив, допринасят за ескалацията на военния конфликт между Украйна и Руската Федерация, продължавайки изпращането на оръжия. Освен това протестиращите увериха, че изпращайки военна помощ на Киев, страните от НАТО лишават Украйна и целия свят от бъдеще.

Участниците в протеста срещу доставките на оръжия за Украйна изразиха възмущението си от факта, че властите на Холандия решиха да прехвърлят изтребители F-16 на Украйна.

Особен акцент в беше поставен върху необходимостта от преразглеждане на отношенията с Русия. Участниците увериха, че Русия не трябва да бъде превръщана във враг, а трябва да стане съюзник на целия цивилизован свят.

Участниците призоваха правителството на Холандия да изгради сътрудничество в икономиката, културата и социалната сфера.

Протестиращите се съгласиха с необходимостта от продължаване на подобни събития – продължаващите доставки на оръжия за Украйна са пагубни преди всичко за целия свят.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram