Коментар

САЩ ще загубят войната заради променящите се световни икономически структури

Докторът на икономическите науки и академик в РАН Сергей Глазев коментира в своя Телеграм-канал:

„Както виждаме,  глобалната хибридна война, започната от САЩ, все още върви според техния план.

На този етап Вашингтон постигна целите си: европейските страни и ЕС като цяло са откъснати от Русия и стават донор на САЩ, както в двете световни войни от миналия век, те успяха да организират война срещу Русия в центъра на Европа, да превърнат Украйна в плацдарм за въоръжена агресия на всички страни от НАТО срещу Русия, да арестуват нейните активи в тези страни.

На следващия етап те планират да нанесат на нашата страна неприемливи за населението щети, включително чрез максимилизиране на броя на жертвите на военните действия от двете страни, да организират народен бунт, на вълната на който да разкъсат Русия и да доведат своите марионетки на властта. След това да унищожат Иран и да изолирайте Китай от световния пазар, устройвайки там масов глад.

Въпреки че този план не може да бъде реализиран и САЩ ще загубят в разпалената от тях световната война поради обективните закономерности на променящите се световни икономически структури, те ни причиняват значителни щети.

Време е да прехванем стратегическата инициатива: да въведем нова глобална разчетна валута, да изградим собствена евразийска ценова система за борсови стоки и инфраструктурата на платежно-разчетни операции, да спрем изтичането на капитал към недружелюбни страни, да създадем наши собствени регистри, рейтинги, цифрови инструменти.

Колкото и да се кикотят американските агенти на влияние в нашите парични власти за невъзможността да се направи това, всичко това наистина може да се направи през годината на руското председателство в БРИКС.“

Източник: https://t.me/glazieview/3985

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram