Коментар

Ами писна им на хората и вече не им вярват

Зорница Илиева – журналист и международен анализатор:

„Отново размисли

Няколко дни ни обясняват, че сме се подвели по фалшива новина с представянето на „Аз съм българче” в пуловер с цветовете на украинското знаме.

Стара история било, макар и препечатана през 2023г.

То не бе художник, то не бяха лъкатушещи коментатори с „правилни” позиции, наредени на „добрата страна”, то не бе издател и т.н.

Чудят се защо редовият българин вярвал на такива фейкове.

На редовия българин просто му дойде до гушата от прекрачване на мярката с демонстрации на принадлежност към „правилната страна” с всичко украинско.

То не бе носене на значки с украинските цветове, то не бе поставяне на знамето на Украйна на СО, на разни институции с „правилна” ориентация, то не бе напоително предоставяне на определени по списък стоящи на „добрата страна” анализатори и всякакви –лози и няма край, нали?

Ами писна им на хората и вече не им вярват. Защо да не приемат, че тези нямат мяра и след разрушаването на тяхната „МОЧА” са в състояние да разрушат и паметника на Шипка? Като махат бюста на граф. Игнатиев във Варна защо да не последва разрушаване на де-що има „руски” паметник из страната? Ама строили ги българи, събирали пари, Царят допълвал средствата, произнасял съответни патриотични речи при откриването им и то с признателност към дела на Русия в наша полза.

Не, имат си своя идеология и за ден –два ни заглавичкват с „разсъждения” в „правилна” посока. Не само народът ни е разделен от шепата „политичари”, както ги наричат из Повардарието, ами прокопаха пропаст сред народа български и даже окото им не мигва.

Разединен народ, слаба държава, нищо не им говори, защото те са за малко.

Сега бързат да си разпределят постовете по висши етажи на властта, у нас и в Европа, защото дълбоко в себе си съзнават, че идва време на разплата и им трябва пристан за добро съществуване. Не всеки си има остров, нали? За всички щяло да има място уверява един доста печен от години политик. Той ги разбира тези неща с устройването, спор няма. Ние да му мислим.

Те си говорят на недопустим, нецивилизован, циничен език, после пращат своите коментатори да ни казват, че българите се мразим и затова зачестяват страшните убийства на битова основа. Ама защо такива нямаше или поне не бяха толкова чести и сред уж читави люде?

Българите са отвратени, българите не вярват на очите си и обръщат гръб на всичко, което ни се поднася.

Дори на това, че турски самолети ще пазят небето ни. Ние няма как да си го пазим. Нищо не ни остана. Дали ще сме пореден щат или вилает, има ли значение в такава ситуация? Ние си говорим и пеем на английски, забравихме минало, история, герои, предци и живеем ден за ден. Това ги устройва. И навън, и нашите вътре.

Мислете. Поне това не могат да ни вземат.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram