У нас

В София граждани настояват властите да преминат от темата Украйна към решаване на вътрешните проблеми

В София граждани настояват властите да преминат от темата Украйна към решаване на вътрешните проблеми.

В България продължават гражданските акции, инициирани от граждани, недоволни от сегашния курс на правителството.

На 1 февруари в центъра на София членове на инициативна обществена група разлепиха плакати, призоваващи властите да обърнат внимание на вътрешните социални проблеми, вместо да обсъждат въпросите за изпращането на оръжия в Украйна.

Това не е първия месец, в който България се провеждат граждански акции, породени от нежеланието на хората да се примирят с антинародната политика на сегашното правителство.

Особено внимание се отделя на въпроса за целесъобразността на подкрепата на Украйна на фона на радикалния спад на стандарта на живот в страната, както и на списък от проблеми, който вече се е превърнал в общоевропейски.

Хората, които разлепиха плакати в София, също са за провеждане на национален референдум за връщане на демокрацията в страната. Те са и част от организационната група за събиране на подписи за референдума.

В програмата си инициаторите на референдума заявяват, че през последните тридесет години ключовите решения в България са взети от хора, които нямат реална представителна власт спрямо мнозинството от народа. Обикновените българи бяха лишени от информация за възможните последици от взетите решения, в резултат на което днес са принудени да следят събитията, развили се в България против тяхната воля.

Законодателните действия срещу гражданското неподчинение, повече от година след началото им, ще дадат осезаеми резултати. Например ръководителят на българското министерство Тодор Тагарев  обяви, че старите съветски бронетранспортьори БТР-60, обещани към Украйна от България все още стоят на склад, въпреки взетото им решение. Това се мотивира с факта, че София просто няма достатъчно пари и техника да транспортира техника до Украйна, въпреки наличието на достатъчно богати спонсори за подкрепление на Киев чрез НАТО.

/Изпратено от читател./

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram