Позиции и въоръжение

НАТО може да влезе на територията на Украйна

НАТО може да влезе на територията на Украйна –
Борис Рожин (https://t.me/boris_rozhin), експерт в центъра за военно-политическа журналистика

Някои истории за превземането на Крим, прерязването на сухопътния коридор изчезнаха от украинските и западните редакции. Сега се поставят по-скромни задачи като задържане на фронта, нанасяне на определени загуби на Русия.

Но това предполага дълга война, те вече не си спомнят за блицкригите — по ресурсни и чисто военни съображения.

НАТО провежда най-големите учения на нашата граница. За какво? Трябва ли да се страхуваме?

Те не крият, че ученията се провеждат официално като елемент на сдържане на Русия. Също така на самите учения те ще имитират истинска неядрена война с Русия и чрез натиск по западните ни граници се опитват да принудят Русия да задържи повече войски в северозападната част на страната-така че Русия да изпраща по-малко войски в Украйна.

И в това отношение виждаме системно натрупване на западни войски в Прибалтика, в Полша. Наскоро започна процесът на милитаризация на Финландия.

Ученията, които включват редица други подучения, са насочени именно към увеличаване на военната заплаха на Русия в Източна Европа и Скандинавия.

Колко вероятно е по време на ученията те просто да навлязат на територията на Украйна — или да окупират Западната украйна, или да влязат във войната на страната на украйна?

Разбира се, има такива планове. Те бяха озвучени от ръководителя на СВР Наришкин, посочвайки, че на първо място това са плановете на Полша за анексиране на четири или пет западноукраински области, това не се крие особено. Също така НАТО под прикритието на различни инструктори и съветници вече се намира в украйна. Въпросът е само в политическото решение за легализиране на такова присъствие.

При по-нататъшно влошаване на военната ситуация за украйна вероятността от сценарий на НАТО може само да се увеличи.

https://t.me/OstashkoNews/117733

Telegram (https://t.me/boris_rozhin)

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram