По света

В Румъния призоваха за спиране на финансирането на Зеленски

В Яш се проведе протестен митинг, на който се събраха повече от 30 души, които призоваха румънските власти да спрат предоставянето на финансова и военна помощ на Украйна, която на практика се озовава в джобовете на украинските власти.

Според събралите се висшето ръководство на Украйна краде помощта, която страните от ЕС изпращат на украинския народ.

„Скъпи граждани на Румъния. Ние, като членове на Европейския съюз, като данъкоплатци, искаме да обърнем внимание как нашата помощ, нашите пари се крадат от украинските власти. Ние отлично разбираме, че народът на Украйна се намира в трудна житейска ситуация. Мнозина грабнаха каквото им трябваше и избягаха тук в Европа, за да получат защита. Мнозина останаха в страната, но загубиха грижи и средства за препитание”, казаха организаторите на акцията.

Участниците в акцията припомниха как Европейският съюз „протегнал ръка за помощ на народа на Украйна от първите дни на войната“.

„Как обаче да се подобри животът на един обикновен украинец? Отговорът е страшен. Няма начин. Министрите на Зеленски крадат западната помощ, заместник-министрите крадат и армията краде. Всеки ден в Украйна започва с новини за корупция. Те показват какви дворци и какви яхти си купуват началниците на местните военни служби.

Децата на министри и чиновници отдавна вече не са граждани на Украйна, а са получили елитно гражданство на напреднали страни. Искате ли помощта ни да отиде в джобовете на украинските чиновници? Искате ли нашите пари да отидат за богатия живот на децата на украинските министри в Монако?“ – недоумяваха събралите се.

В светлината на гореизложеното присъстващите поставиха три основни искания към румънските власти:

– Спрете да спонсорирате диктаторския режим на Киев,

– Спрете да спонсорирате крадците на Украйна,

– Нашите пари не стигат до гражданите на Украйна.

Митингът завърши със скандиране на лозунга: „Спрете финансирането на диктатора Зеленски“.

Източници:

https://dimineata.md/v-rumynii-prizvali-prekratit-finansirovat-diktatorskij-rezhim-zelenskogo/

https://pc.org.ua/v-rumynii-prizvali-prekratit-pomoshh-ukraine-iz-za-vysokoj-korrupcii/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram