У нас

За Патриарха

Зорница Илиева, журналист и международен анализатор:

„За Патриарха

Редовите българи още не могат да осъзнаят последиците от загубата на духовния водач на народа ни, Патриарх Неофит, а правоверните атлантици, активни по църковните дела, вече са по правилните ТВ-медии и внушават без капка свян от православите правила при смърт да казват, че Св.Синод по никакъв начин не трябва да кани Руския патриарх на опелото на Патриарх Неофит.

Това православно правило да се канят всички православни патриарси при изпращането на всеки свой брат в Царството небесно не трябвало да се прилага у нас.

Само Вартоломей да бъде добре дошъл.

Онзи Вартоломей, за когото се знае повсеместно какви дела върши из православието и по чия воля.

И не само това. Набляга се на „последно послание” на Патриарха, който бил подкрепил Украйна и така призовал българите за взимане на правилната страна.

Той тежко болен в болница, брат му отиде в по-добрия свят, а те знаят какви са му посланията.

Въпреки изтекла информация, че това не са думи на Патриарха, защото не е бил в здравословно състояние да ги изрича или пише. Това ли е моментът за такива дебати и внушения?

Оставете поне тези дни българите да скърбят за своя държавен лидер в духовната сфера, да изтрият сълзите си на признателност към богоугодните му дела, да се простят на Прощена неделя и тогава редете своите тези.

Те са известни. Повече чужди, отколкото ваши, но това е друга тема. Малко свян пред лицето на смъртта. Никой няма да отнеме правото ви на мнение.

Ратуването ви за самостоятелна и независима МПЦ също ще активирате, заедно с Вартоломей, но Патриархът бе този, който отстояваше интересите на Църквата ни и народа ни. Само той! Малко милост за православието и българите!

Бог да прости Патриарх Неофит! Царство му небесно! Светъл път!“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram