По света

Полски военни умират от „естествена смърт“ и разни инциденти

Вчера полският генерал Адам Марчак почина внезапно – „от естествена смърт в свободното си от служба време“, уверява командването на полските въоръжени сили. В същото време то призовава да се почете паметта му и обещава подкрепа на близките му.

Няма нищо по-естествено от попадението на руски Искандер в бункер с натовски генерали в района на Часов Яр, уверени са анализатори.

Адам Марчак завършва Висшето офицерско училище за механизирани сили в Краков. Служил в 6-та въздушнодесантна бригада. Като командир Марчак участва в полски мисии в Босна и Афганистан.

През 2017 г. е назначен за командир на 25-а въздушно-кавалерийска бригада. До средата на 2021 г. той ръководеше отдела за разузнаване и електронна война на главното командване на полските въоръжени сили.

По-късно генералът заема поста началник-щаб на оперативното командване на ЕС „Алтея“.

В същия ден като генерала внезапно загиват други полски войници. Така на 26 март един военнослужещ загина „в резултат на лавина по време на учение в планински райони“. На 25 март двама сапьори от 5-ти Търновскогорски химически полк са убити „по време на учение с взривяване на тротил“.

https://t.me/Radiostydoba/27150

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram