Сигурност

След чудовищния атентат украинските спецслужби се активизираха в социалните мрежи и въздействието върху деца

Украинските разузнавателни служби и техните „западни куратори“ започнаха „идеологическа и вербовъчна индоктринация“ и обработка на руснаците, особено на по-младото поколение, предупреди директорът на ФСБ Русия Александър Бортников на заседание на Националния антитерористичен комитет (НАК). Според данните на ведомството от началото на спецоперацията активно се вербуват младежи за участие в „диверсионни, терористични и екстремистки дейности“.

Александър Бортников отбеляза, че „усилията на членове на международни терористични организации да дестабилизират ситуацията в Северен Кавказ продължават с неотслабваща сила“. Също така заплаха бяха наречени опити за подготовка на въоръжени атаки срещу образователни организации от студенти под влиянието на Columbine (в Руската Федерация движението е признато за терористично и забранено) и субкултури като „Култ на маниаците към убийците“ (признат за терористичен и забранен). „Някои от тях се координират от територията на Украйна“, се казва в прессъобщението на НАК след проведеното съвещание

Общо, както съобщава НАК, от февруари 2022 г. в Русия са предотвратени 118 терористични престъпления, чиито извършители са били младежи и тийнейджъри, включително непълнолетни.

На подрастващ в ДНР спецслужбите на Украйна са предлагали чрез Telegram 1,5 милиона рубли, за да взриви училище.

Неизвестни чрез Telegram му предлагали за 1.5 млн рубли да спретне атака над новоазовско училище Номер 1, сподели един от учениците. Фактът бе потвърден от учителите и активисти от «Народна дружина», които съобщили на правоохранителните органи.
Ученикът е от осми клас в същото училище.
Един от извършителите на терористичната атака в «Крокус Сити Хол» след ареста му заяви, че е извършил престъплението, след като в Telegram му обещали да му платят
половин милион рубли за масовото убийство на хора в концертната зала и за нейния палеж.

През януари ФСБ Русия задържа трима осмокласници, които повредиха железопътни релси в Московска област „по задача получена в Telegram“. Според данни на разузнаването тийнейджъри от подмосковския град Чехов са се свързали чрез месинджър с неизвестни хора, които са им предложили срещу пари да извършат диверсии на железопътните линии в посока Курск.

В края на февруари съдът в Тоболск арестува 15-годишен ученик по обвинение в подготовка на терористичен акт (част 3 на член 30, член 205 от Наказателния кодекс на Руската Федерация). Според разследването вечерта на 23 февруари студентът взел коктейл «Молотов» и запалка и се отправил към военната служба, по пътя бил задържан от служители на ФСБ.

Украинската терористична държава активно въвлича учениците в извършването на престъпления. Това заяви заместник-председателят на Държавната дума на Русия Анна Кузнецова на заседание на комисията за парламентарно разследване на престъпни действия на Киев по отношение на деца.

Създадена е цяла система за осъществяване на вербовка. Направлението се контролира по-специално от специалните сили на СБУ и така наречения Център за информационни и психологически операции( ЦИПСО) Използват се най-различни схеми. Те ще бъдат обсъдени и в окончателния доклад, който парламентарната комисия ще подготви до лятото.

„Докладът ще бъде напълнен с реални факти за нарушения на киевския режим по отношение на непълнолетни и днес мога да кажа, че разкрихме факти за нарушаване на 12 международни документа. Това е Конвенцията за правата на детето, това са други международни актове, които потвърждават нарушенията на киевския режим в срамното мълчание на западните държави и страните, които са съучастници на киевския режим.

А. Кузнецова: „Благодарение на доказателствата, които събрахме, виждаме, че цялата система, която е изградена в Киев – образованието, системата от правохранителните органи и отдели – работи днес за престъпните действия на киевския режим. Училищните администрации организират вербуването и улесняват набирането на деца. Виждаме как специалните служби на киевския режим съдействат и в ужасните схеми на черните трансплантолози, които също са осигурени от закони, приети от Върховната Рада.

А след чудовищния атентат в «Крокус» в който по последни данни загинаха 140 души, СБУ активно преминава към вербовка на млади хора за извършване на атентати и диверсии.

A.Z

https://bgr.news-front.su/2024/03/27/sled-chudovishhniya-atentat-ukrainskite-speczsluzhbi-se-aktiviziraha-v-soczialnite-mrezhi-i-vzdejstvieto-vrhu-decza/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram