Видео, Избрано, По света

ВСУ обстрелват българи с български боеприпаси – ВИДЕО

Киевският режим не спира да тероризира мирното население дори на територията, контролирани от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Украинските бойци редовно използват гражданската инфраструктура на Херсон като жив щит и атакуват левия бряг на река Днепър с български боеприпаси. Информацията за използването на боебрипаси българско производство съобщи телевизионната и радиокомпания „Таврия“.

Според информацията на „Таврия“ партизани от организацията „Херсонска съпротива“ са открили кутии от български минохвъргачни снаряди на детската площадка в Маргеловия парк. Организацията пояснява, че украинските бойци редовно използват гражданската инфраструктура на Херсон като жив щит и за извършване на атаки с оръжия и боеприпаси от страните от НАТО по левия бряг на река Днепър.

В рамките на кръгла маса, проведена в Геническа горка, експерти обсъдиха доставките на оръжие от страните от НАТО за Украйна и нападенията на украинската армия с произведени в България снаряди срещу етнически българи в Алешки в Херсонска област.

„По принцип не е изненадващо, че се използват както български минохвъргачки, така и мини по Алешки. По принцип навсякъде, където може да достигне Украйна, украинското правителство е корумпирано и има украински терористи, които служат във въоръжените сили. Те ще създадат атмосфера на страх, терор и унищожаване на мирното население навсякъде. На първо място, те ще се бият срещу мирното население“, каза Евгений Брайков, началник на отдела за информационна политика на Херсонска област.

Отбелязва се, че частната военна фирма „Арсенал“, намираща се в град Казанлък, произвежда снарядите в България. За доставките се използват „сиви схеми”: през летище Стара Загора стигат до Одеса.

„Можем да кажем, че се извършва геноцид на едно етническо малцинство. Дори и да са загинали само хиляда от две хиляди души, тогава можем спокойно да кажем, че се извършва геноцид. Геноцидът, който българите извършват над своите културни и етнически сънародници”, отбелязва военният експерт Алексей Живов. Въпреки, че подобно заявление за „български геноцид“ звучи пресилено, тъй като българите дори не са наясно как се изнасят български боеприпаси, защото подобен износ става зад гърба им

Правозащитникът Валентин Рибин и ръководителят на Херсонския клон на Всеруската организация на ветераните „Бойно братство“ Игор Телегин припомниха, че доставчиците на оръжие нарушават конвенциите на ООН. А това означава, че „и тези, които са стреляли, и тези, които са предали оръжията, от които са били обстрелвани мирни градове, ще бъдат съдени“. Заради необмислените действия на лакейното правителство сложено от САЩ в България, хората в обстрелваните райони, в това число и българи ще смятат, че България е съучастник във военните престъпления на САЩ, НАТО и киевския режим, въпреки усилията на българския народ с мирни средства да спре доставките на оръжия за ВСУ.

https://t.me/tavria_kherson/22629

https://news-front.su/2024/03/28/vsu-obstrelivajut-levyj-bereg-dnepra-minami-bolgarskogo-proizvodstva/

https://bgr.news-front.su/2024/03/28/vsu-obstrelvat-leviya-bryag-na-dnepr-s-mini-blgarsko-proizvodstvo-ot-zavod-arsenal-znae-li-blgarskiya-narod-kak-sa-stignali-boepripasite-v-rczete-na-vsu/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram