У нас

Размисли за Повардарието и още нещо

Зорница Илиева – журналист и международен анализатор:

„Размисли за Повардарието и още нещо

Ами сега? В Повардарието ще има нов президент, ново правителство, които ако останат верни на предизборните си словоизлияния, София ще бере ядове във външен план.

Не стига, че проф. Силяновска печели избора за президент, ами го прави и с разгромяващ резултат. Албанските партии печелят повече гласове, на този предварителен етап, от доскоро управлявалите в РСМ. Не е ясно дали опозиционната ВМРО-ДПМНЕ ще има мнозинство в Собранието т.е. 61 депутати, но насоките са, че поне 55 депутати ще си осигури. Явно отново коалиционно правителство или ситуация като при Туск в Полша.

Нашите във външно дали са наясно със ситуацията?

Ще гледат за пореден път Брюксел ли?

Че Брюксел по темата, заедно с Париж и Берлин, да не говорим за Вашингтон, са с рамо за Скопие и хич не се тревожат ни за история, ни за език, ни за идентичност, ни за учебници с обидни определения за България, ни за забрана на български културни клубове с техните имена на наши видни личности или за малтретирани граждани на РСМ, които имат българско самосъзнание.

За съюзниците ни е важно Русия да не е на Балканите, съседите ни да се привържат към НАТО, първо, а после към ЕС и опорките да са същите като в София.

София може и да запази отново мълчание, защото не знае какво да прави и как да го обясни на редовите българи, но в същото време забранява шествие на „Безсмъртния полк”, забранява да се представя книга на български генерал в ЦВК, защото била русофилска и внася домати от Йордания, а картофи от Франция в допълнение на приготвянето на луканки с датско месо и пълни суперите с мляко на прах вместо истинско родно мляко. За цените да не говорим.

Това е положението, уважаеми. Мислете.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram