Позиции и въоръжение

В Германия решават да се върнат към наборната военна служба.

Министерството на отбраната на Германия разработи три възможни варианта за връщане на наборната военна служба в страната, които бяха представени на ръководителя на ведомството Борис Писториус. Това съобщава вестник Bild.

📝 „Зад кулисите министерството на Писториус е разработило три версии на концепцията за връщане към задължителната военна служба“, съобщава изданието. Писториус трябва да представи окончателната концепция през юни.

Първото предложение не предвижда военна служба, същността й е да се подобри съществуващата, стимулиране на доброволната служба.

При втория вариант всички мъже в наборна възраст ще бъдат задължени да служат, а жените ще имат възможност доброволно да попълнят анкети. Очаква се този метод да привлече 30 000 до 40 000 новобранци в армията.

Третият вариант включва връщане към пълноценна военна служба за всички германски граждани. Тази мярка се отнася както за мъжете, така и за жените и ще изисква конституционни поправки.

Според Bild Министерството на отбраната смята третия вариант за най-обещаващ от гледна точка на подобряване на отбранителната способност на страната.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram