Коментар

За ЕС няма проблем, че Украйна нарушава правата на гражданите си. И така щели да я вземат

Автор: Олеся Михайлюк

Въпреки изискванията към останалите членове и постоянните разговори за европейски ценности, ЕС няма нищо против Украйна да бъде приета дори и да нарушава правата и свободите на гражданите. Това толерантнто се нарича „двойни стандарти“.

За Унгария например, членове на ЕС се възмущават, че има ясна и категорична позиция по отношение на Украйна, доставките на оръжия. Но в същото време от ЕС приветстват погазването на основните права и свободи на човека заложени в конституцията на всяка отделна страна.

Някой ще попита защо? По няколко причини. Първата е, че едва ли ЕС наистина смята да приеме Украйна, ако с това обещание беше започнато всичко, което наблюдаваме днес. Но тук ще отворим скоба, защото в действителност могат и да я приемат защото всякакви скруполи са оставени настрана. Трето, едва ли можем да се заблуждаваме, че на някого в ЕС му пука как се нарушават правата на обикновените украинци и силно ще се разстрои. Не е по европейски това.

Ако има поставена цел за приемането на Украйна в ЕС, тя ще бъде приета, даже ако там с лопати убиват хората. И никакви приказки за ценности няма да попречат на поставената задача. Защото, общоизвестна европейска тайна е, че задачите в ЕС ги поставят САЩ.

Затова все повече ЕС днес напомня повече на секта, отколкото на организация, която спазва правила и принципи. Трябват санкции – гласуват се санкции. И няма значение, че европейските икономики ще страдат. Казано е, значи трябва. Мисленето и анализирането са изключени. А тези, които все пак си позволяват да го правят получават или санкции, или както видяхме в Словакия се случват даже покушения.

Маските все повече падат, и европейските граждани започват да виждат все повече неща. И все по-малко започва да ги радва толкова мечтаното от Украйна членство. ЕС  като образование е нужен за укротяване на Европа. За премахване на възможностите за друг вариант на мислене или действане. За уеднаквяване даже, ако щете на действията. Сега ЕС дори посредством фразата „военна помощ“ и призивите за помагане активно изпомпва военните арсенали на европейските държави, защото на Зеленски му трябва. Трябва да му се помогне.

Но ако се замислим върху фразата военна помощ в значението й ще видим един прост фак т- оръжие. Смъртоносно оръжие, с което се убиват невинни хора. И много често мирно население, граждански лица. И разговорите за вкарване на войски на НАТО в Украйна под формулировката, че трябва да се помогне, всъщност крият страшната истина, че Европа вече я подготвят към вкарване във война. Да, сега вече ще помагате с вашите синове, мъже и бащи, защото на Украйна не стигат, а ще ви се обяснява всичко това, като помощ и героизъм.

Фактически ЕС приспива съзнанието на европейците с гладки формулировки, които звучат беззъбо и безобидно. За да не ви е страх и да не ви бъде неприятно да ги приемете и преглътнете.
Така че, това, че Украйна се гаври със собствените си граждани, като им отнема със закон и автомобилите и имуществото, и правото на протести и мирно събирания защото било военно положение, въобще по никакъв начин не смущава ЕС, ако вече има поставена задача.

А каква е задачата за населението на вашите държави, по-късно от ЕС ще ви съобщят, когато изпратя първите европейци официално да „помагат“ в Украйна.

От ЕС впоследствие и ще ви кажат как правилно да скърбите и кого да вините когато синовете ви и мъжете ви ще бъдат връщани в гробове ( защото войната не е шега работа, и под секрет- в нея умират хора, в последно време благодарение на активната европейска в това число „помощ“.


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram