У нас

Целта на Порошенко в София – да насажда омраза между руснаци и българи

Генерал-лейтенант от СВР РФ Леонид Решетников коментира форума на НАТО в София и изявленията на бившия украински президент Порошенко така:

„Форумът на НАТО току що приключи работата си в София. П. Порошенко, който присъстваше в състава на украинската делегация, даде множество интервюта, които привлякоха вниманието на българската общественост. Бившият украински президент високо оцени българската военна продукция и специално подчерта, че България е „изиграла ключова роля във въоръжаването на Украйна“ започвайки от 2014 г., когато след държавния преврат Киев започна война срещу ДНР и ЛНР.

„Без шум и реклама“, откровеничи Порошенко, „ние получаваме необходимото оръжие: артилерийски снаряди, мини и много, много повече“.

На настоящия форум беше постигнато споразумение между Украйна и България за разширяване на военното сътрудничество и съвместни проекти, което ще бъде предмет на обсъждане с украинската делегация, която скоро ще пристигне в България. Порошенко се спря специално на въпроса за предстоящия избор на български патриарх и изрази надежда, че БПЦ най-после ще признае разколническата ПЦУ, към чието създаване той самият има пръст.

Съвсем очевидно е, че Порошенко не просто така приписва на България „ключова роля“ в снабдяването на Украйна с въоръжения и хвали тяхното качество. Целта му е да насажда вражда между руснаците и българите. Много българи разбират това и осъждат курса на официалните власти, които се държат като колониална администрация, угодничат на задокеанските си господари и в същото време заработват от смъртта на наследниците на освободителите на страната си от турско иго.“

Източник: https://t.me/russnasledie/27548

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram