У нас

На 23 юни организират протест пред американското посолство в София

Надпартиен протест пред американското посолство в София ще се проведе от 12 часа на 23 юни.

Той е под надслов: „НЕ на намесата на Посолството на САЩ и посланик Кенет Мертен в българския политически живот”

Организаторите пишат:
– Обръщаме се към всички будни български граждани – независимо дали са партийно или непартийно ангажирани, които се противопоставят на политическите решения, приемани през последните години в ущърб на българските национални интереси.
– считаме, че тези решения се вземат не от Народното събрание, а от служители на „посолството“. Именно затова ви каним да се присъедините към протеста пред сградата на действително „управляващите“.
– Целта на протеста е да поискаме обяснение от посланика на САЩ в България Кенет Мертен какъв е смисълът на честите му посещения в сградите на български институции – особено преди да се възлагат мандати за съставяне на правителство; както и за визитата на вътрешния министър Калин Стоянов в сградата на Американското посолство.
– Считаме, че тези срещи не са представителни, каквито всъщност трябва да бъдат за един чуждестранен посланик, а са с цел повлияване и дори диктуване на политически решения, които са в ущърб на националните интереси на българския народ.
– Основание за такъв обоснован извод ни дават изтеклите записи отпреди година на Радостин Василев от заседание на ПП „Продължаваме промяната”, в които на прав текст се казва, че кадровите промени в българските институции се „съгласуват с посолствата”.

Основните ни послания на ПРОТЕСТА са:
1.НЕ на намесата на американски служители и институции в политическия живот у нас!
2.НЕ на налагането на джендър идеологията, финансирана пряко или косвено от НПО-та свързани със САЩ!
3.НЕ на изпращането на каквато и да е военна помощ за Украйна! Българските войници не са пушечно месо за войни в името на чужди интереси!
4.НЕ на американските военни бази на територията на България! България е и трябва да бъде ЗОНА на МИРА!
Очакваме Вашата подкрепа, защото нашата кауза е общонародна, домът ни е България!, пишат още те.

Организатори са : Пламен Петков; Станислав Асенов; Николай Николов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram