Новини

„Единна Русия“ потвърди готовността си за сътрудничество с партия „Възраждане на Отечеството“ (ВИДЕО)

По време на годишната пресконференция на комисията по международната дейност на партия „Единна Русия“ сенатор Андрей Климов отдели сериозно внимание на България и партия „Възраждане на Отечеството“.

Заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ и председател на комисията на Президиума на Генералния съвет на партията по международната  дейност Андрей Климов даде пресконференция посветена на резултатите от международната дейност на партията през 2020 година и плановете за 2021 година.

Той отбеляза, че се работи по няколко направления на взаимодействие с колеги от водещи политически партии от други страни, обмен на опит на различни международни площадки с други партии, които тясно сътрудничат една с друга. Той изтъкна темата за защита на суверенитета и допълни, че за да се защити суверенитета на Русия е най-добре, когато има не малко поддръжници, които също като тях са готови да се борят с различни практики и вмешателства в суверенните дела на други държави. Климов уточни, че имат такива колеги и са взаимодействали с тях включително през 2020 година.

Той допълни още, че партия „Единна Русия“ има споразумения за сътрудничество с 50 партии от различни държави, като често тези партии са на управляващото мнозинство. Климов посочи още, че се работи и с млади политически структури като обърна специално внимание на българската партия „Възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинов. Руският сенатор посочи, че е осъществен работен контакт с партията и се надява в скоро време да дойдат на посещение при тях.

На въпрос на представителя на ТАСС Ирина Александрова по повод натиска, на който бе подложен Николай Малинов заради приятелството с Русия и какви са били реакциите в България, Климов коментира, че България действително се е оказала в парадоксална ситуация, но че те разбират и помнят традиционните връзки между България и Русия и отношението на българския народ към тях. Той уточни, че Малинов ръководи организация, която е най-голямото обединение на приятелите на Русия и в нея влизат повече от 25 хиляди души, което е много за България. И когато тази организация е набрала сериозна сила и започнала да развива аналогични структури в европейските страни, то Малинов е бил арестуван на основание някакво сътрудничество с руски организации и сега е с мярка подписка и забрана да напуска страната. Климов посочи още, че така или иначе подкрепата вътре в България е много висока.

„Според социологическите допитвания около 75% от населението на България е за развитие на отношенията с Руската федерация“ – заяви сенаторът и обърна внимание, че в България идват поредните избори и това е вътрешна работа на България, но така или иначе е разбираемо, че хора, които стоят на такава платформа, която се застъпва за развитие на традиционните взаимоизгодни отношения с Русия, се ползват с определена популярност.

Климов посочи още, че се обсъжда време, в което да могат да се проведат междупартийни консултации с партията на Малинов, но не знае дали ще го пуснат българските власти. Така или иначе някой от неговата партия ще дойде и задължително ще се проведе обмен на мнения, подчерта той.

„Като цяло всички тези връзки доказват, че има не малко хора, в това число в страните от НАТО и ЕС, които се отнасят сериозно към отношенията с нашата страна и са готови да участват в това, независимо от тези гонения, които очевидно се случват там“, посочи още Климов.

Откъс от пресконференцията можете да видите тук:

 

One Comment

  1. Pingback: „Единна Русия“ потвърди готовността си за сътрудничество с партия „Възраждане на Отечеството“ (ВИДЕО)

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram