Бойко Борисов
Новини, У нас

Бойко Борисов: Аз няма да съм кандидат за премиер.

Бойко Борисов няма да е кандидатът за следващ премиер. Това обяви самият той пред журналисти при посещението се във Велико Търново. Това се случи след последното редовно заседание на правителството.
Борисов обаче отказа да назове името на човека, когото ГЕРБ ще предложи за министър-председател. Това, по думите му, ще се случи след като партията получи мандата. „Когато ми бъде даден мандата, имаме една седмица по Конституция, за да решим“, отговори Борисов на репортерски въпроси. Той не каза дали Томислав Дончев ще е е кандидатурата на ГЕРБ за премиер, но все пак отбеляза, че Дончев е заслужил. „Няма да ви кажа кой ще е премиер, докато не изляза и не прочета имената на министрите и на премиера заедно с Изпълнителната комисия“, допълни Борисов.
Борисов обясни, че след като ГЕРБ е първа политическа сила, избирателите искат той да е премиер и бе категоричен, че няма по-опитен от него. „Считам, че не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две, на практика той това прави. И аз ще предложа друг министър-председател с много ясна, европейска, натовска ориентация“, заяви той. По думите му ако се стигне до служебно правителство, това означава, че политическите партии, които са избрани, не са проявили мъдрост и отговорност. „Тези, които имат възможност да направят правителство, ако не можем ние, нямат право да дезертират. Това са десетки милиони нови за изборите и хаос“, коментира Борисов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram