Видео, Избрано, Позиции и въоръжение

Ще се „украинизира“ ли Армения? – ВИДЕА

След няколко дни на възобновено напрежение между Армения и Азербайджан, за което имаше разнопосочни съмнения и версии, в страната пристигна Нанси Пелоси. За посрещането й Ереван се украси с американското знаме, а по пътя на кортежа на говорителя на палатата на представителите на конгреса на САЩ дори махнаха билбордовете с изображението на Владимир Путин.

Рязкото изостряне на напрежението и обстрелите между Армения и Азербайджан и избухналите престрелки между Киргизия и Таджикистан изглеждат като брънки от една верига – нагнетяване на напрежение покрай руските граници, там, където е възможно.

Да се върнем на някои моменти от посещението на американската делегация в Ереван.

САЩ възнамеряват да оказват подкрепа на Армения, в частност да „чуят нуждите“ на Ереван в отбранителната сфера заяви Пелоси.

Прозападните арменски сили създадоха допълнителна атмосфера. Демонстрации на две площадки.

Докато едната поддържаше посещението, другата искаше напускане на Армения от ОДКС и издигаше лозунги за ненадеждност на Русия като съюзник. При това анонсираната „народна акция“ явно се координираше от представители на партии и сили, финансирани от Запада и САЩ.

Докато събралите се искаха и преговори със западните страни за защита на Армения, организаторите донесоха не само знамена на САЩ и ЕС, но и на Украйна.

Забравили ли са как Украйна подкрепи арменците по време на 44-дневната война и Зеленски поздрави президента на Азербайджан за победата. Е, може пък да са забравили… или е друго.

Към акцията се присъедини и партия „Демократически полюс“, искайки напускане на Евразийския икономически съюд, на ОДКС и СНД, както и асоцииране с ЕС.

Сенаторът от демократическата партия на САЩ Адам Шифф посочи, че Армения и Украйна били центрове на демокрацията на постсъветското пространство.

Като гледаме какъв е резултатът в Украйна и каква „демокрация“ се вихри там чрез кървава разправа с всеки в нещо несъгласен, можем да си представим какво би следвало за Армения от прегръдката със САЩ.

Още повече, че излезлите арменски активисти заявиха и че примерът на Украйна е показателен за тях, ще вървят на Запад…

Все пак трябва да кажем и че имаше и контрадемонстрация.

Други арменци излязоха под лозунга „Армения винаги ще бъде заедно с Русия“. Акцията бе организирана от общественото движение „Заедно“ и посрещна Пелоси с такива трансперанти пред посолството на САЩ.

Явно в Армения предстоят нови събития…

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram