Видео, Коментар

„Азовци“ в София искат цензура! Шивиков алармира за признаци за нацификация – ВИДЕО

Четвъртък вечерта в Руския културно-информационен център в София бе показан филма „Азовстал“, което бе повод крясъците на малка проукраинска агитка пред сградата.

Преди акцията украинското посолство в София реагира остро на прожекцията и на практика поиска българските власти да наложат цензура и да не допускат такива прожекции.  

По време на демонстрацията на шепата събрали се с украински знамена бяха забелязани хора с тениски на екстремистите от „Азов“.

Генерал Димитър Шивиков посети прожекцията на филма и коментира поведението на тълпата пред сградата и алармира, че тя е индикация на нацификация и фашизъм в обществото. Ето какво написа той:

Волтер казва: „Не съм съгласен с това, което казваш, но ще се боря до последно за правото ти да казваш какво мислиш!“

Защо започнах с тази мисъл, защото днес посетих РКИЦ, за да изгледам филма „Азовстал“, посветен на битката за освобождението на Мариупол и завода „Азов“, в който до последно се биеха националистите от полка“ Азов“.

Няма да давам оценка на филма ще кажа само правдив, обективен и заслужава да се изгледа.

Фокусът ми е насочен към лумпенизираната агитка от около 30 индивида, която се беше събрала пред РКИЦ и крещеше до несвяст и възпрепятстваше желаещите да влязат спокойно в сградата.

Представителите на МВР все пак се справиха чудесно и осигуриха достъп до сградата.

След филма домакините бяха осигурили алтернативен изход и който пожела излезе през него. Аз естествено не се възползвах, а излязох през парадния вход, защото съм в Родината си и не ме е страх и никой не може да се разпорежда и налага правила, освен установените.

Тълпата естествено озверя, започна да крещи по моя милост и да хвърля дребни предмети, въпреки че полицаите ми предложиха да се върна в сградата аз отказах и продължих по улицата.  Част от фашизоидната тълпа ме последва до СУ с обиди и закани.

Споделям това, сънародници, не за да се правя на герой, а да заостря вниманието, бдителността и чувствителността Ви, защото това са първите признаци на нацификация и фашизъм в обществото.

Дори ги съжалявам тез индивиди, защото не се осъзнават, че са инструмент в чужди ръце и подлоги на чужда воля. Тук не е Украйна и тук не е Киев“

По-късно той сподели и видео от социалните мрежи, в което се виждат шепата агресивни протестиращи:

Във връзка с борбата с цензурата прилагаме линк към филма, който предизвика тези полемики:

https://rutube.ru/video/81a628e29215ced142561734e132c54a/

ЗА ПОВЕЧЕ ВИДЕА И НОВИНИ – последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram