Позиции и въоръжение

Великобритания е предложила на НАТО да обсъдят изпращането на експедиционен корпус в Украйна

Великобритания покани съюзниците от НАТО да обмислят изпращането на експедиционен корпус на алианса в Украйна, съобщават медии, цитирайки неназован източник.

Британската страна разчита, че при значително отслабване на въоръжените сили на Украйна и успешното настъпление на руската армия дълбоко в територията на Украйна, съюзниците ще одобрят инициативата.

🔹 Кралството предлага тайно да прехвърли големи високоманеврени сили на НАТО от граничните райони на Румъния и Полша в Украйна, за да заемат отбранителни линии по десния бряг на Днепър.

Освен това британският план включва разполагането на контингента на алианса и армиите на отделни членове на организацията на територията на Норвегия и Финландия за „разпръскване“ на силите и средствата на руските войски.

📝 „Едновременно могат да бъдат атакувани стратегически инфраструктурни обекти в северните райони на Русия“, подчертава източникът.

✅ Великобритания възнамерява да завърши подготовката на такъв сценарий до май. Според плана на Лондон НАТО уж ще може да подкопае нападателните способности на Русия и на нея ще й се наложи да започне преговори.

https://t.me/OstashkoNews/118011

А според телеграм-канал Рыбарь:

Изпращане на експедиционен корпус на НАТО на територията на Украйна, която британците уж са предложили на други членове на алианса, в момента изглежда малко вероятна. В крайна сметка това засега противоречи на основната стратегия на Запада – да се бие с Русия с чужди ръце.

Друго нещо е, че с изчерпването на мобилизационния потенциал на въоръжените сили на Украйна (което все още не е така), вероятността за такъв сценарий ще се увеличи. Има много хора, които искат да се установят в западните украински региони, отдалечени от линията на бойното съприкъсновение, и няма да им е трудно да намерят официално извинение.

Разбира се, в този случай експедиционните войски на съседни и други страни ще останат там завинаги: киевският режим трябва по някакъв начин да събере огромни дългове, които по принцип не е в състояние да плати.

https://t.me/rybar/56700

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram