У нас

ИТН готови с листите, Слави Трифонов не е в тях

ИТН е готов с листите за парламентарните избори и те ще бъдат депозирани в РИК в срок, в огромна степен основните лица остават водачи, оставени са и експертните лица, промените са козметични. Това обясни Радостин Василев от ИТН пред БТВ. Той не издаде в София кои ще са водачите, но уточни, че двама от тях са познатите досега, а третият – популярно лице. В листите остава и Мика Зайкова.

Относно Слави Трифонов обаче Василев отговори, че лидерът на ИТН отдавна е заявил, че мястото му не е в листите на партията и в НС.

С кой ще разговаря ИТН в следващия НС, той не отговори конкретно, но каза, че „ще обяснят линиите, които няма да се преминават“ и посочи, че всички извън ДПС и ГЕРБ са евентуален партньор“.

На въпрос ще разговарят ли с ПП „Продължаваме промяната“ – Радостин Василев каза, че „това изглежда неясен проект и абсолютна енигма“, с ДБ са били на масата на преговори, а относно ИБГНИ – се съмнява, че ще участват в следващия парламент.

Той коментира Кирил Петков и неговото гражданство и каза, че истината е, че той е бил канадски гражданин до 20 август и смята, че трябва да понесе политическа отговорност пред България, като направи сравнение с Петър Илиев, който е бил анатемосан и кариерата и личността му са били унищожени и ако Петков е бил канадски гражданин, когато е бил министър и е подписал декларация, трябва да си понесе същата отговорност като Илиев. Относно Петър Илиев Василев смята, че е маргинализиран гражданин и се чака да се види решението за него на КС.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram