Видео, У нас

Българите в Крим излязоха с обръщение в подкрепа на действията на Русия (ВИДЕО)

Българската общност в Крим отпразнува националния ни празник и в същия ден излезе с обръщение в подкрепа на руската военна операция в Украйна.

Председателят на Културно-националната автономия на българите в Крим Иван Абажер даде кратко интервю по повод празника пред нашия кореспондент Ася Зуан.

Ето каква беше атмосферата по време на празненствата:

По време на празненствата беше решено да се приеме обръщение от българската общност в Крим в подкрепа на действията на Русия.

Обсъждане за приемане на такъв документ:

Самото обръщение:

Ето и текста на обръщението:

„Обръщение на Кримските българи в подкрепа на действията на Русия

Ние, българите на Република Крим, се обръщаме към гражданите на Русия и световната общност, за да изразим всецяла и пълна подкрепа към действията на Президента и Въоръжените сили на Русия в Украйна.

За съжаление има загинали и ранени. Пролива се кръвта на руснаци, украинци, българи, чеченци, евреи и много други националности от нашите хора.

Днес, 3 март 2022 година, както и преди 144 години, когато България беше освободена от външен контрол и управление и чуждо иго, Русия има не лесната, но най-важна роля на „международен хирург” за премахване на раковите тумори на нацизма и тероризма.

Там, където организмът на държавата е поразен от метастазите на фашизма, е необходимо идването на руски войник, за да извърши хирургическа операция. При това, руският войник е принуден търпеливо да слуша воплите и оскърбленията на затъмненият от болестта народ.

Ще мине време, и избавяйки се от нацизма, народът ще бъде благодарен на своя брат изцелител.

Специалната операция, която се провежда в Украйна е насочена към запазване на мира и стабилността не само в Европа, но и в целия свят.

Това е крайна, принудена и единствена вярна мярка в сегашните условия.

В същото време дойде моментът сериозно да се говори за превантивни мерки преди военните операции.

В крайна сметка разпространението на фашизма в Украйна не се случи изведнъж, години наред имаше пропаганда и насаждане на чужда нацистка идеология и фалшиви ценности, които отровиха здравото тяло на украинския народ.

Отсъствието на държавна идеология за развитието на Русия, механизъм за нейното разпространение и защита, води до стратегически вакуум на идеи в съзнанието на хората, особено на младите хора. А природата, както знаете, не търпи празнота. Празнотата трябва да бъде запълнена с хуманни цивилизовани мечти и идеи.

Русия се нуждае от ясно формулиран, основан на научен подход и вековна традиция, свой собствен цивилизационен модел на развитие.

Русия трябва и може да стане Прометей на човешката цивилизация. И тогава няма да  се налага да се спасява който и да било, целият свят ще застане на опашка към Светлината!!!

Ние сме с Президента и Въоръжените сили на Русия!“

One Comment

  1. Николай Вълчев

    Браво, Умна и Далновидна Позиция!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram