Коментар

Размисли за Гренадир

Зорница Илиева, журналист и международен анализатор:

„Размисли за Гренадир

Наш фотограф в западна агенция е направил случайно онази снимка на Путин с кученцето. Човешка, ласкава, харесвана. Но слага лъжицата с катран, когато споделя, че вече си бил тръгвал от някаква конференция на Путин, „защото му омръзнало да слуша глупости” и приятел го спрял за малко, за да види кученцето. Путин говори глупости, а западните лидери преливат от мъдрост и са обожавани от гражданите си, нали?

Вярваме му. Такива са времената.

Водещ громи Австрия заради въздушно-капковия ни Шенген, но за мотив използва „а това са тези, които поканиха на сватбата на външната си министърка Путин”.

Е, и на него вярваме.

Той Путин е навсякъде, няма нищо ново.

Само защо всички тези новопръкнали се  защитници на западни ценности в дадени случаи все се позовават на практики и политики от онова време, което обявиха за „съветска окупация”?

На лидер на хусите напомнят, че трябва да се държат добре със задържаните наши моряци в Червено море, били на израелски кораб все пак, защото „ние сме обучавали студенти от Йемен и те ни обичали”. Ами да, обучавали са се едно време, ама не в тяхното. Сега е удобно точно това да се  подчертава, така ли? Другото е гаден соц.

Друг наш експерт пък говори, че „в системата на МВР са путинисти” и така обяснява защо не се случвали правилните реформи там.

Нещо нямали като в Задокеания едни приспособления, които помагали при арестуването на нарушители и това правило нашите необучени  полицаи „превишаващи правомощията”. Сигурно е така, този експерт бил обучаван във ФБР и това прави водещата да изпада в екстаз.

Вярваме, че ФБР е най-доброто и добре обучава. Какво друго да правим?

Ами, да им купят джаджите и ето ти правилно МВР. Стрували само дребни суми. А кои са „путинистите” и как ще ги отстранят, нещо не става ясно.

Изтрещелият народ какво ли не е принуден да слуша от сутрин до вечер.

Правоверни историци громят онова, което са ни учили родители, истински учители, преподаватели от онези университети, а ние се чудим защо ни занимават с оплюване на политиките на Русия? Тя си е гледала и тогава, и сега своите интереси.

Искат да се унищожи и последната капка признателност за действия, които са били в наша полза?

Е , тогава ще просперира ли България? Сигурно.

С нова порция чужди войници, с чужди самолети над небето ни и с обещана нова помощ за Киев от министър, който дава интервюта в „Гласът на Америка”. Там, разбира се, зад океана. Бил най-добрия ни министър. Вярваме, няма как.

Ние да не сме малоумни да противоречим?

И ние сме европейци.

Слушаме, изпълняваме и се надяваме, че ще се уредим в тълпата за посрещане на „Орлов мост”.

Само дето непрекъснато си спомняме за Вазовото „Бедни ми, бедни Македонски, защо не умря на Гренадир”.

Мислете и осмисляйте.“

Долу цензурата! Последвайте ни в Телеграм – https://t.me/efir_info

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Instagram